Latif Haliloğlu: Sevdiği işi yapan mutlu olur!

Çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdüren Boğaziçi Üniversitesi mezunları ile Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden öğrencilerinin katıldıkları, her yılın belirli dönemlerinde düzenlenen Mezun-Öğrenci Buluşmaları’ndan biri daha 3 Nisan 2009 Cuma akşamı Boğaziçi Konak’ta gerçekleştirildi.
Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Lojistik Direktörü Sayın Halim Sırçancı’nın moderatörlüğünü üstlendiği programa, Savaş Plastik A.Ş. Genel Müdürü Sayın Ahmet Emirdar, THY Operasyon Kontrol Müdürü Sayın Latif Haliloğlu, Umde Mühendislik Proje Mühendisi Sayın Fatih Yaman, İBB Kamulaştırma Müdürlüğü Gayri Menkul Değerlendirme Uzmanı Sayın Yunus İnce, Oracle CRM Danışmanı Sayın Ömer Celep katıldılar. Mezunlar tecrübe ve önerilerini paylaşırken, sorularla renklenen program sıcak çaylar eşliğinde devam etti.
 
Halim Sırçancı (Endüstri Mühendisliği 1994)
Açılış konuşmasının ardından sözlerine başlayan Halim Sırçancı Bey, üniversite hayatının lise döneminden farklı olarak, bireylerin kişiliklerinin, görüşlerinin oturduğu bir dönem olması sebebiyle oldukça önemli bir süreç olduğunu vurguladı.
 
Sadece okulda verilen eğitimle yetinmemek gerektiğini vurgulayan Halim Bey, başarı tanımının daha geniş çerçevede değerlendirilmesini, hayatın sadece dersler ve okuldan ibaret olmadığının bilincinde olunması gerektiğini belirtti. Üniversitede hayata dair kazanılacak birçok şeyin, sonraki dönemlerde bireyler için oldukça önemli olduğunu vurguladı.
 
Hayatta yapılan hatalardan dersler çıkarmak gerektiğini belirten Halim Bey, konuşmasında Endüstri Mühendisliği ile yakından ilgili olan optimizasyon ve bütünsel (sistem) yaklaşımı konularına da değindi.
 
İş yaşamında çok fazla iş değiştirmenin doğru olmadığını, bunun yanında farklı sektörlerde tecrübe edinmenin bireylere fayda sağlayabileceğini vurguladı.
 
Ahmet Emirdar (Makina Mühendisliği 1978)
Robert Koleji’nin ismini Boğaziçi Üniversitesi olarak değiştirdiği ilk yıl eğitim hayatına başlayan Ahmet Emirdar Bey, Boğaziçi mezunlarının genelde yöneticilik kademelerinde çalıştıklarını belirtti. Kendisinin de teknik bir bölümden mezun olmasına rağmen yöneticilik yaptığını belirterek, iş hayatında şahit olduğu birkaç anısını dinleyicilerle paylaştı.
 
Ahmet Bey, yüksek lisans eğitimine iş yaşamını tecrübe ettikten sonra ya da iş hayatıyla eş zamanlı olarak devam etmenin oldukça önemli olduğunu vurguladı.
 
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eğitimleri sırasında kazandıkları bütüncül yaklaşımın iş yaşamında getirileri olduğunu belirtti.
 
Küçük ölçekli ya da kurumsal firmalarda iş hayatına atılmanın kişilerin yönelmek istediği alana göre belirlenmesi gerektiğini tavsiye etti.
 
Latif Haliloğlu (Elektrik-Elektronik Mühendisliği&Matematik 1988)
Elektrik Mühendisliği ve Matematik bölümlerinden mezun olan Latif Bey, Boğaziçi Üniversitesi mezunu olmanın avantajları olduğundan bahsetti.
 
Latif Bey, bireylerin çalışacakları alanı belirlerken sevdikleri, ilgi duydukları alanlara yönelmelerini tavsiye etti. Sevdikleri işi yapan bireylerin başarılı ve mutlu olacaklarını belirtti.
 
Bunun yanında, bireylerin çalıştıkları kurumlarda kendilerini kabul ettirmelerinin önemini vurguladı.
 
 
Fatih Yaman (Kimya Mühendisliği 2004)
Umde Mühendislik’te Proje Mühendisi olarak görev yapan Fatih Bey, işe giriş sürecinde yaşadıklarını anlattıktan sonra, derslerden öğrenilen bilgilerin iş yaşamında önemli bir yeri olabileceğini belirtti. Bunun yanında akademik kariyer yapmak isteyenlere yurtdışında eğitimlerine devam etmelerini tavsiye etti.
 
Staj olanaklarının değerlendirilmesi gerektiğini belirten Fatih Bey, iş ortamını yakından görüp, pratik bilgiler edinmenin önemli bir adım olduğunu vurguladı. Derslerin kazandırdığı sınırlı bakış açısının, staj yaparak daha etkili kullanılabileceğini belirtti.
 
 
Yunus İnce (İnşaat Mühendisliği 2002)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Yunus Bey, çok fazla saha tecrübesinin bulunmadığını belirterek, görev alanı olan gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı konusunda kısa bir bilgiyle konuşmasına başladı.
 
İnce, İnşaat Mühendisliği bölümünde staj yapılan alanların iş yaşamı açısından önemli olduğunu vurgulayarak, bazı bilgisayar programlarının öğrenilmesinin ve kullanılmasının oldukça önemli olduğunu belirtti.
 
 
Ömer Celep (Bilgisayar Mühendisliği 2007)
 
Oracle firmasında CRM Danışmanı olarak çalışan Ömer Bey, iş arama sürecinde yaşadığı tecrübelerini anlattı. CV hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda tavsiyelerini iletti.
 
(…)
 
Tavsiyelerini ve tecrübelerini paylaşan konuşmacıların ardından soru-cevap bölümüyle devam eden program, son tavsiyelerle noktalandı. Katılımcılar, program sonrasında devam eden kısa sohbetlerle, mezunlardan tavsiyeler dinlemeye devam ederek akşamı sonlandırdılar.    
 
Ayşegül Gelmiş
Endüstri Mühendisliği-3’üncü sınıf öğrencisi

Platformunuzu seçin ve paylaşın.