2023-2024 Dönemi Hamilik Okulu Başvurularımız Başladı!

Değerli Gençler!

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı olarak 2014 yılından bu yana devam eden, içeriğini tarihi ve kültürel kimliğimizden alan, Ahilik teşkilatlarında tecrübe edilen “usta-çırak” ilişkilerine benzer bir mesleki rehberliği ve cömertlik, fedakârlık, paylaşma, dayanışma, kardeşlik gibi insanlık değerlerini kazandırmayı amaçlayan Hamilik Okulu Programını sunmaktan gurur duyuyoruz. Siz de alanında uzman eğitmenlerimizin/ustalarımızın derslerine katılmak, ilmi ve fikri gelişimin yanı sıra kişisel gelişim için de rehberlik almak için programımıza başvurun!

Hamilik Okulu Programı Nedir?

Hamilik Okulu Programı, ilmi disiplin ve devamlılık gerektiren, gençlerin kişisel ve mesleki gelişimini desteklemeyi hedefleyen 4 yıllık kapsamlı bir eğitim programıdır.

İlk seneden itibaren öğrencilerimiz, alanında uzman hocaların verdiği derslerden ve uygulamalardan istifade etmekte; ayrıca program dâhilinde yapılan gezilere katılım sağlamaktadır.

Hamilik Okulu Programı kademelerinde yıllık program, güz ve bahar dönemlerinde 10’ar hafta sürmektedir. Her kademede katılımcıların %70 devam göstermesi beklenmektedir.

Son başvuru tarihi 11 Ekim 2023’tür.

Neden Hamilik Okulu Programı?

Hamilik Okulu programını kendine has kılan bir unsur olarak Vakıf Hamiliğine özen göstermekteyiz. Program içerisinde her öğrenciye Boğaziçi mezunu bir hami ataması yapılmaktadır. Hami, ilmi ve fikri gelişimin yanı sıra kişisel gelişim için de rehberlik almayı mümkün kılmaktadır.

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı Hamilik Okulu Programına katılmak isteyen hazırlık ve 1. sınıf lisans öğrencileri, başvuru tarihleri içerisinde yapacakları başvurunun ardından gerçekleştirilecek mülakat neticesinde programa katılmaya hak kazanmaktadır.

Birinci kademe (Mesleki Bilinç Kulübü)’de
  • Meslek bilinci, meslek ahlakı ve nihayetinde mesleğin insanı olmanın kavranması,

  • Meslek ve ontolojik varoluş gayesi temelinde farkındalık oluşturma,

İkinci kademe (Keşif ve İlham Kulübü)’de
  • Kendi kişisel keşif yolculuğuna çıkmak için olanaklar sunma,

  • Yaratıcı ve özgün düşünme için dünyaya bebek gözüyle bakmayı tanıtma,

  • Eleştirel düşünme ve estetik bilinç oluşturma,

Üçüncü kademe (Pazarlama&Finans Meslek Kulübü)’de
  • İnsan odaklı pazarlama; pazarlama stratejilerini tanıtma,

  • Kişisel marka oluşturma seçeneği sunma,

  • Finansal okur-yazarlık becerisi kazandırma,

Dördüncü kademe (İnsan ve Yönetim Kulübü)’de
  • İnsan ve yönetim arasındaki ilişkileri yorumlama,

  • Mesleğe güçlü bir adım için gerekli kazanımları kazandırma,

  • Mesleki bilgi ve yöntemleri kullanarak değerlendirme ve karşılaştırma yapabilme, yönetimsel beceriler ortaya koyabilme becerisi kazandırma programın amaçlarındandır.

Platformunuzu seçin ve paylaşın.