7.Kariyer Festivalini Gerçekleştirdik
25 Mayıs Cumartesi günü vakfımız tarafından düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Kariyer Festivali’nin 7’ncisini, 500’den fazla öğrenci ve mezunumuzla , Türkiye’nin önde gelen 41 kurumunun katılımıyla Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdik.
Festival programı saat 10.00’da yapılan öğrenci kahvaltısıyla başladı. Final sınavlarının yoğunluğunu yaşayan öğrenci arkadaşlarımız bir araya gelerek stres atma fırsatı buldular.
Kahvaltının ardından Mütevelli Heyeti Üyemiz Dr. Hatice Karahan, yaptığı açılış konuşmasında, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’nın gelenekselleşmiş etkinlikleri arasında yer alan Kariyer Festivali’nin7’ncisinin düzenleniyor olmasından duyulan mutluluğu dile getirdi. Kariyer Festivali’nin amacına, katılımcılara sunduğu fırsatlara da değinen Karahan, etkinliğin hem öğrenci ve mezunlarımız, hem de katılımcı kuruluşlar adına verimli geçmesini dileyerek sözlerini noktaladı.
Dr. Hatice Karahan’ın ardınan Linkedin Türkiye Bölge Sorumlusu Mehmet Taha Doğruyol sözü aldı.
Doğruyol, “Dijital Dönüşüm” başlıklı sunumunda, sosyal medyanın dönüştürücü etkisi üzerinde durdu. Her iki günde bir yaklaşık 30 yılda oluşturulabilecek bir içeriğin internet ortamına girildiği bir dönemde yaşadığımızı belirten Linkedin Sorumlusu, sosyal medyanın bu kadar önem kazanmasının sebebinin “bireyselleşme” olduğunu belirtti. Artık herkesin kendi networkingi (Bağlantıları) ile geleceğini oluşturduğunu söyleyen Doğruyol, Linkedin’in bu bağlantılara katkısını verdiği rakamlarla ortaya koydu.
Sosyal medyanın profesyonel hayat üzerindeki etkilerine, gelişen yeni trendlere değinen Doğruyol, katılımcılara önlerine çıkabilecek staj ve iş deneyimlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. Konuşmacısı olduğu Kariyer Festivali’nin bu açıdan çok önemli fırsatlar sunduğunun altını Çizen Mehmet Taha Doğruyol, eğitim hayatı boyunca öğrenilen bilgilerin aşağı yukarı toplamı kadar bilgiyi, iyi bir firmada 3 ay gibi bir sürede kazanılabileceğini belirtti.
İş’te Erdem Paneli
Geçen yılki festivalimizde “Geleceğin Gözde Meslekleri” konu edildiği panel böülümümzde bu yıl “İş’te Erdem”i konuştuk.
Moderatörlüğünü SinerjikGroup Başkanı ve EmpatİK Kurucusu Burhan Koca’nın üstlendiği paneli konusunda uzman değerli konukları;
İrfan Yılmaz-Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı
Oruç Baba İnan– Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı
Zeynep Gökçen– Bezmialem Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri idi.
Panel moderatörü Burhan Bey’in konuklarımızı tanıtan kısa sunumunun ardından ilk sözü Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz aldı.
İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu olan ve 1990 yılından beri Kuveyt Türk’ün çeşitli kademelerinde görev yapan Yılmaz, günümüzde uygulanan satış yöntemleriyle adeta zekamızın bypas edildiğini söyledi. Gelirinin üzerinde harcama yapanlarının artışına dikkatlerimizi çeken İrfan Yılmaz, Kuveyt Türk olarak harcamayı değil daha çok tasarrufu amaçlayan bir kurum olduklarını, “Tasarruf ettiğiniz para sizindir” sözüyle bu konunun önemine işaret etti. Çeşitli sektörlerde uygulanan aldatıcı pazarlama yöntemlerine değinen Yılmaz, kısa yoldan kazanmış gibi görünen bu insanların aslında kaybettiğini söyledi. Bu noktada dürüst olmanın önemine vurgu yapan Yılmaz, “Dürüstlük uzun vadede büyük bir yatırımdır” diyerek arkadaşlarımıza önemli tavsiyelerde bulundu.
İkinci olarak dinlediğimiz Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Oruç Baba İnan, konuşmasına 2000 yılında birincilikle kazandığı üniversite sınavının ardından bir muhabirin kendisine yönelttiği soruya verdiği cevapla başladı.Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanan İnan’a muhabir “Birinci oldunuz ve istediğiniz okulu kazandınız. Peki bundan sonra ne yapmak istiyorsunuz?” der. Oruç Baba Bey’de soruya “Ölürken pişman olmayacağım bir hayat yaşamak istiyorum” şeklinde cevap verir. Hayatını bu cevaba göre planladığını belirten Oruç Bey, bizlere “Hayat ve İş Hayatının Ayrımı, Temel Tasavvur İnşâsı, Erdem ve İşe Yansıması” başlıklarının yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun genelinde herkesin gerek özel gerekse iş hayatında Allah’ın sınırlarını aşmamak gayesiyle davranması gerekliliğine dikkat çeken Oruç Baba İnan, bilhassa namaz kılmanın önemine tekrar tekrar vurgu yaptı. Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın sunumunun en dikkat çekici slaytı ise “La kariyere illa namaz” oldu ve katılımcılardan büyük alkış aldı.
İş’te Erdem panelinin son konuşmacısı ise Bezmialem Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Zeynep Gökçen oldu. Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümü mezunu olan Gökçen, eğitim hayatı boyunca hem okuyup hem çalışmış bir mücadele insanı…Şu anda Türkiye’nin ilk başörtülü üniversite genel sekreteri olan Zeynep Hanım, bilhassa hanım arkadaşlarımıza önemli tavsiyelerde bulundu.Üniversiteye başladıktan üç ay gibi kısa bir sürede hedefini tespit ederek yönetici olmaya karar veren Zeynep Gökçen, genç arkadaşlarımıza hedeflerini belirleyip bunu uygulamaya koymaları için gayretle, yılmadan çalışmaları gerektiği mesajını verdi. Hayat boyu cesaretli olup mücadele etmenin önemine dikkat çeken Gökçen, yapılmak istenen işe inanmanın başarıyı beraberinde getirdiğini vurguladı. Şu anda hakim olan kapitalist düzende her zamankinden daha fazla erdemli yöneticilere ihtiyacımız olduğunu belirten Gökçen, kişinin kuvvetli bir inanç ve takvaya sahip olması halinde erdemin de ortaya çıkacağını ifade etti.
Panelistlerimiz, konuşmalarının ardından öğrenci arkadaşlarımızdan gelen soruları cevapladılar.
Panelin ardından öğrenci, mezun ve mezun adayı olan arkadaşlarımız, 41 firmanın stant açtığı Kariyer Festivali’nde, iş ve staj başvurularında bulunma şansını yakaladılar. Bu yıl ilk defa uygulanan yöntemle CV’lerini önceden elektronik ortama yükleyen arkadaşlarımız, firmalara bu yolla kolayca başvurularını gerçekleştirdiler.