Gündemimizde Caf Caf vardı …
7 Mart Cumartesi sabahı Eyüp’te düzenlediğimiz kahvaltılı sohbet toplantısına katılan Asım Gültenin, Caf Caf dergisinin Türk mizah dergiciliğine getirdiği yeni soluğu ve bu soluğun iç dinamiklerini anlattı.
Kurucular Kurulu Üyemiz Serdar Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleşen “Mizah dergiciliğinde Caf Caf’ın yeri” konulu sohbet toplantısında “Caf Caf’ın uzun ömürlü olmasını istiyoruz. Bunu çok istiyoruz. Genç kadromuz bunun için çalışıyor. Her şeyiyle çok iyi bir dergi olmaz.
Bu noktada %80’lere yaklaşmamız lazım. Caf Caf, bizim gözümüzde %80 başarılı olunca hedefine ulaşmış demektir… Böyle bir başarı kazanıldığında Caf Caf’a kardeş dergi ve dergiler gelecek demektir ve biz bu türden oluşumlara destek veririz. Böyle bir başarı, editör beğenisini yansıtacaktır” diyen Asım Gültekin, dertlerinin, “Türk okuyucusuna ne kadar yaklaşabiliriz?” sorusuna cevap aramak olduğunu belirtti.
1980’lerin mizah anlayışı geride kaldı.
Caf Caf’ın genel yayın yönetmeni Gültekin 1980’li yılların mizah anlayışına da değinerek, “1980’li yılların mizahı artık geride kaldı. Böyle bir mizah anlayışıyla yollarına devam edenler de var. Onlara ‘tamam artık çizmeyin’ demek fayda getirmez.
Kötü espiri mizah değildir.
Bugün piyasadaki mizah dergilerinin cinselliği yoğun olarak kullandığını, kendilerine zaman zaman cinselliğe yer vermezseniz derginiz sürekli olmaz diyen akl-ı evvellerin de ortaya çıktığını belirten Asım Gültekin, Caf Caf’ın bu konudaki çizgisinin geride kalan sayılarda net bir şekilde ortaya konulduğunu belirtti.
İlk gençlik yılları ihmal ediliyor.
Bir soru üzerine Caf Caf’ın 15 ila 25 yaş arasındaki dinamik genç nüfusa hitap ettiğinin altını çizen Gültekin, Caf Caf’ta seviyeli mizah anlayışıyla yola çıktıklarını, dergilerinin entelektüel birikime sahip, medeniyetiyle barışık, genç ve dinamik bir yayın kadrosuna sahip bulunduğunu belirterek, Türk gençlerine; özellikle 12-16 yaş gurubundaki gençlere hitap eden, eli yüzü düzgün bir mizah dergisi bulunmadığı tesbitini dile getirdi. Gültekin, “sürekli üretmek, korkmadan, kendimizle yüzleşerek üretmek zorundayız. Yeni bir tüketim dili geliştirecek miyiz, gençliğe ideal modeller, model şahsiyetler sunacak mıyız gibi sorulara cevap aramalıyız” dedi.
Camiamızın yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Gültekin, yazıya ve karikatüre gönül veren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle de hasbıhal etti.
İnteraktif bir havada gerçekleşen program, Gültekin’in Caf Caf’ın Mart 2009 sayısını mensuplarımızın çocukları için imzalamasıyla sona erdi.