21’inci Geleneksel Mezuniyet Töreni’nde 2016 Mezunlarımızın Sevinçlerine Ortak Olduk
24 Haziran Cuma günü 21’inci Geleneksel Mezuniyet Töreni için Boğaziçi Konak’taydık. Yeni mezunlarımızı aileleriyle beraber ağırladığımız programa öğrenci arkadaşlarımız da eşlik ederek abi ve ablalarının sevinçlerini paylaştılar. Bu yıl törenimize Dermo Grup, Derspektif,Mental İK ve P Global sponsorluk desteği verdiler.
İbrahim Kaplan’ın (Kimya Öğretmenliği’ 13) sunuculuğunu üstlendiği tören, Nafi Baba Camii müezzini Eyüp Tural’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Feyizli tilavetin ardından Eyüp Hocamız’ın arkadaşlarımızın mezuniyetlerinin hayırlı olması için yaptığı güzel duaya hep birlikte âmin dedik.
Kur’an tilaveti ve duanın ardından Vakfımız Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Aydın bir konuşma gerçekleştirdi. Bahattin Aydın, artık hayatta okul dönemi kadar netlik olmadığını, mezuniyetle beraber bundan sonrası için kişisel çabanın belirleyici olduğu kritik bir dönemin başladığına dikkat çekti. İş hayatında motivasyonu sağlayan beş temel öğeyi ele alan Aydın bunları; finansal motivasyon (alınan ücret), içerik motivasyonu (yaptığımız işin içeriği), sosyal motivasyon (beraber çalıştığımız insanların, şirketin yapısı), gelişim motivasyonu (kişinin kendi gelişimi) ve kimlik motivasyonu (yapılan işin kişiye kattığı anlam-değer) olarak sıraladı. Kendi tavsiyesi olarak da kimlik gelişimi ve sosyal motivasyonu ön plana almanın gerekliliğine işaret etti. Yeni mezunlarımıza kendilerini büyük emek ve fedakarlıklarla yetiştiren aileleriyle olan ilişkilerine önem vermeleri gerektiğinin de altını çizen Aydın “Bireylerin aileleriyle geliştirdikleri ilişki tüm hayatlarını etkiler. Bu sebeple ailenizle olan diyaloğunuzu hiçbir zaman ihmal etmeyiniz.” dedi. Aydın değerlerimize bağlılığın önemine de şu sözlerle dikkat çekti: “Pergelin bir ucu sabittir, diğer ucu açılır. Bir ucu sabitleyemezseniz diğer ucu açılsa da bir işe yaramaz. Sabit olan uç bizim değerlerimiz, kimliğimiz, özümüz, ailemiz, tarih-medeniyet bilincimizdir. Dolayısıyla bunları hayatımızın her alanında muhafaza etmemiz gerekir.”
25 yıl önce, Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olmuş mensuplarımız her zaman olduğu gibi bu sene de bizi yalnız bırakmadılar. Sahneye davet edilen 1991 yılı mezunlarımız Kemal Pehlivanoğu, Erol Süleyman Gündüz, Mustafa Dereci ve Melike Günyüz kendilerinin Boğaziçi dönemi fotoğraflarından oluşan ve arkadaşımız Esra Öz tarafından hazırlanan nostalji sunumunu izlediler. Sunumun ardından mezuniyet törenimize katılarak bizleri onurlandıran büyüklerimize, 25’inci yılları anısına hazırlanan plaketler, Kurucular Kurulu Üyelerimiz Sadık Yener ve Erhan Erken tarafından takdim edildi.
25 yıllık mezunlarımızın ardından törenimiz arkadaşlarımız Hakan Cengiz ve Büşra Kürkçü’nün hazırladığı “ 1 Yıl Nasıl Geçti” sunumu ile devam etti. Sunumla 2015-2016 öğrenim dönemi boyunca vakfımız bünyesinde yapılan etkinlikleri beraberce hatırlamış olduk.
Mezuniyet törenimizde yeni mezun arkadaşlarımızdan Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden Fatma Benan Yiğit ve İktisat bölümünden Yusuf İhsan Kurt birer konuşma gerçekleştirdiler. Arkadaşlarımız acısıyla tatlısıyla Boğaziçi’nde geçirdikleri yıllara BYV’nin yaptığı katkıları anlatarak hepimize duygusal anlar yaşattılar. Bilhassa törene 6 günlük oğlu Ömer Akif ile katılan Yusuf İhsan arkadaşımızın paylaştığı, öğrenciyken evlenip, zorluklar yaşasa da tükenmeyen gayretiyle mezun oluşunun hikâyesi oldukça çarpıcıydı. Musiki ile de ilgilenen Yusuf İhsan Kurt, konuşması sonrasında uduyla iki güzel Türk Sanat Musikisi parçası seslendirerek törenimize ayrı bir renk kattı.
Mezun konuşmalarının ardından törenimizin sabırsızlıkla beklenen bölümlerinden biri olan EN’lerin ilan edilmesine geçildi. Bu sene yeni mezunlarımız arasından farklı özellikleriyle öne çıkarak EN olan arkadaşlarımıza hediyeleri Mütevelli Heyeti Başkanımız Bahattin Aydın ve Mütevelli Heyeti Üyemiz Doç. Dr. Hatice Karahan tarafından takdim edildi.
2016’nın EN’leri şöyleydi;
EN BABA SANATÇI- Yusuf İhsan Kurt- Hem yeni çocuk sahibi olduğu hem de ud çaldığı için,
EN HIZLI- İbrahim Ethem Tokgözlü- 3 senede okulu bitirdiği ve evlenmek üzere olduğu için,
EN GİRİŞİMCİ- Oğuzhan Mailmail- Öğrencilik hayatında pek çok farklı işi deneyip her seferinde başarısız da olsa yılmadan girişimlere devam ettiği için,
EN ARAPÇA SEVDALISI- Büşra Ünlü- Arapçaya olan düşkünlüğünden dolayı,
EN YOĞUN- Hatice Oymacı- Sürekli koşturması, hem sosyal aktiviteleri, hem işi hem de okulu bir arada yürütebilme becerisinden dolayı,
EN SANATKAR- Fatma Benan Yiğit- Ebru sanatındaki istikrarından dolayı,
EN KOLEKSİYONER- İrem Belkıs Topçu- Koleksiyonlara olan ilgisi ve zaman ayırmasından dolayı,
EN NAİF- Ayşenur Büyükçapar- Hem okul hayatı hem de arkadaş ortamındaki hanımefendiliğinden dolayı.
21’inci Geleneksel Mezuniyet Törenimiz’in son bölümünde ise mezun olan arkadaşlarımız tek tek anons edilerek plaket takdimi için sahneye davet edildi. Arkadaşlarımız için isimlerine özel hazırlanan plaketler kendilerine mütevelli heyeti üyelerimiz ve mezun mensuplarımız tarafından takdim edildi. Törenimizin en güzel anı olan bu bölümü çocuklarını büyük emek ve fedakârlıklarla yetiştiren anne babalar tebessüm ve mutluluk gözyaşlarıyla izlediler.
Törenimizin destekçilerinden olan Mental İK konak bahçemizde bir stant kurdu. Stantda yeni mezun arkadaşlarımıza CV bırakma imkanı da sunulmuş oldu.
Bu yıl da 2016 mezunlarımızın mezuniyet sevinciyle beraber iftar sevincini de yaşadık. Tören bitiminde tüm misafirlerimiz Boğaziçi Konak bahçesinin ikram yapılan bölümüne geçerek birlikte iftar ettiler.