Boğaziçi Konak’ta “Okul Tükenmişliği” Konuşuldu

Vakfımızın son birkaç yıldır geleneksel hale getirerek düzenlediği “Okul Tükenmişliği” temalı seminerlere bir yenisi 11 Mayıs Çarşamba akşamı eklendi. Boğaziçili öğrencilerin  seminere ilgisi yoğun oldu.

ot1

Boğaziçi Konak’ta gerçekleşen programa konuşmacı olarak davet edilen Uzman Psikolog Feyza Bağlan Eroğlu, Uzman Psikolog Ayşe Altunkaya Erdoğmuş ve Okul Psikolojik Danışmanı Meryem Betül Karakeçe, okul tükenmişliği konusunu çeşitli boyutları ile ele aldı.

Seminere öğrencilerin kendilerini değerlendirebilecekleri ve tükenmişlik seviyelerini ölçebilecekleri bir “Tükenmişlik Ölçeği” dağıtılarak başlandı. Sohbet havasında geçen interaktif seminer boyunca konuşmacılar “Tükenmişlik nedir? Boyutları ve göstergeleri nelerdir? Sebepleri ve semptomları nelerdir?” gibi sorular üzerinde durdu. Öğrencilerin deneyim ve görüşlerini de paylaşabilecekleri bir ortam sağlayan seminer de “Boğaziçili öğrencinin tükenmişliği” üzerinde özellikle duruldu ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini tükenmişliğe iten sebepler irdelendi. Bu sebeplerden hareketle öğrencilerin kendilerini tükenmişlik sendromuna yakalamaktan nasıl koruyabilecekleri yönünde fikir paylaşımlarında bulunan katılımcılar özellikle gelecek planları ve meslek seçimi gibi kritik konularda fikirlerine güvenebilecekleri uzmanlardan destek alınması gerektiğini vurguladı.

ot2

Etkinlik Türkiye’de tükenmişlik sendromu üzerine yapılan bilimsel çalışmalardan ve tükenmişlik sendromunun biyolojik yönlerinden bahsedilerek sonlandırıldı.

Haber: Büşra Şahin-PDR’ 17

 

Platformunuzu seçin ve paylaşın.