Covid Sonrası Türkiye’de Üniversite Eğitiminin Alacağı İstikameti Deniz Ülke Arıboğan ve Nihat Erdoğmuş’la Konuşuyoruz
Covid-19 sürecinin birçok alandaki gelecek projeksiyonlarını güncellediği zamanlardan geçiyoruz. Bu alanların en önemlilerinden biri de hiç kuşkusuz eğitim…
Salgının dünya genelinde uzaktan ve sanal eğitimi zorunlu kıldığı dönemde biz de bundan sonrası için üniversite eğitiminin alacağı istikameti değerli akademisyenlerle konuşuyoruz.
- Yükseköğretim sistemi ve üniversiteler Covid-19’a nasıl yakalandı?
- Yükseköğretim sistemi ve üniversiteler bu sürece nasıl tepki verdi?
- Covid-19 süreci üniversite eğitiminde ne tür değişikliklere sebep olacak?
- Üniversite eğitiminin “yeni normali” nasıl olacak?
- Üniversitelerin zihniyet, alışkanlıklar ve teknolojik altyapı bakımından değişime cevap verme kapasitesi nedir?
22 Mayıs Cuma akşamı “Covid Sonrası Türkiye’de Üniversite Eğitiminin Alacağı İstikamet” başlıklı programda, Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş moderatörlüğünde Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ı misafir ediyoruz.
Saat 22.00’da düzenleyeceğimiz etkinliğimize hepinizi bekliyoruz.
Sohbetimize ait Zoom bilgilerinin program öncesi size iletilebilmesi için kayıt olmak gereklidir.
Lütfen KAYIT OL butonu ile kayıt olunuz.
Selam ve saygılarımızla,
BYV- Fikir Sanat ve Medeniyet Komisyonu (FSM)
Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesinde tamamlayarak, 1995 yılında İskoçya’da bulunan St. Andrews Üniversitesinde Terörizm ve Uluslararası Güvenlik Okulunu bitirdi.
Deniz Ülke Arıboğan İstanbul Üniversitesi, Hava Harp Okulu ve Harp Akademilerinde dersler verdi. 2007-2010 yılları arasında farklı vakıf üniversitelerinde Rektörlük ve Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerini üstlendi. 2016-2017 yılları arasında Oxford Üniversitesi St. Antony’s College’de misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı.
Prof. Arıboğan halen Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Üsküdar Üniversitesi Politik Psikoloji Merkezi (PPM) Müdürü olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
Politik psikoloji perspektifinden güvenlik meselelerinin incelenmesi ve çatışmaların barışçıl yöntemlerle çözümü konusunda çalışmalarını yoğunlaştıran Arıboğan, bu amaçla kurulan uluslararası ve disiplinler arası bir çalışma grubu olan IDI (International Dialogue Initiative) yönetim kurulu üyesidir. Aynı zamanda “Dünya Sanat ve Bilimler Akademisi” üyesidir.
Arıboğan, Oxford Üniversitesi CRIC (Centre for the Resolution of Intractable Conflict) Merkezinde kıdemli üyedir.
London Speaker Bureau’nun uluslararası konuşmacıları arasında olan Arıboğan’ın yayımlanmış çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi ve 10 kitabı bulunmaktadır. Kitapları arasında Çin Gölgesinde Uzak Doğu Asya, Geleceğin Haritası, Uluslararası İlişkiler Düşüncesi, Dil İnsanı Konuşur, Tarihin Sonundan Barışın Sonuna, Büyük Resmi Görmek ve Duvar’ı sayabiliriz.
Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş
1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Davranış Bilimleri Anabili Dalında 1995 yılında tamamladı. 1998 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalında doktora derecesi aldı. 1999 yılında İşletme Yönetimi alanında Doçent oldu. 2002 yılında İngiltere’de Northhumbria Üniversitesi New Castle Business School’da araştırmacı olarak bulundu. Nisan 2005 yılında Yönetim ve Organizasyon alanında Prof. oldu. Kocaeli Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü’nde 2000-2005 yılları arasında Doçent, 2005-2011 yılları arasında Profesör olarak çalıştı. 2011-2014 yılları arasında İstanbul ŞEHİR Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm Başkanlığı ve 2011-2013 yılları arasında İşletme Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüttü. Örgütsel davranış, liderlik, değişim yönetimi, örgütsel etik, insan kaynakları yönetimi ve kariyer geliştirme konularında lisans ve lisansüstü dersler vermektedir. Yeni kariyer kuramları, mesleki kimlik inşası, yönetici elitlerin kariyeri, yönetsel ve örgütsel değişimlerin kariyere etkileri, aile işletmelerinde yönetim, yükseköğretimin yönetimi ve değişimi konularında yayınlanmış ulusal ve uluslararası bilimsel makale ve bildirileri mevcuttur. Eğitim İhtiyacı Analizi (Prof.Dr.Hüner Şencan ile birlikte), Kariyer Geliştirme:Kuram ve Uygulamave Aile İşletmelerinde İkinci Kuşağın Yetiştirilmesi adlı üç kitabı yayınlandı. Akademik çalışmaları yanında, alanıyla ilgili kamu ve özel sektor kuruluşlarında eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüttü. 2011-2014 yılları arasında YÖK başkan Danışmanlığı, 2012-2014 yılları arasında Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Örgütsel Davranış Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.