Covid Süresince Psikolojik Dayanıklılık
Tüm dünyada pandemi olarak ilan edilen Covid-19 nedeniyle yaşanan zorluklar, riskler ve belirsizlikler hepimizi hem fizyolojik hem de psikolojik olarak etkilemeye devam ediyor.
Biz de “Covid Sürecinde Psikolojik Dayanıklılık” konusunu Uzman Klinik Psikolog Gülşah Akçay Civriz’le ele alıyoruz.
- Psikolojik dayanıklılık nedir ve neden önemlidir?
- Psikolojik dayanıklılıkta risk faktörleri ve koruyucu faktörler nelerdir?
- Psikolojik dayanıklılığı güçlendirmek için neler yapılabilir? alt başlıklarıyla konuyu ele alıp katılımcı sorularıyla interaktif olarak sohbetin devam edeceği etkinliğimiz 13 Mayıs Çarşamba akşamı saat 22.00’da Zoom uygulaması üzerinden gerçekleşecektir.
Zehra Betül Meriç (PDR ’20) moderatörlüğünde düzenleyeceğiz programımıza hepinizi bekliyoruz.
Sohbetimize ait Zoom bilgilerinin program öncesi size iletilebilmesi için lütfen KAYIT OL butonu ile kayıt olunuz.
Selam ve saygılarımızla,
BYV- Fikir Sanat ve Medeniyet Komisyonu (FSM)
Gülşah Akçay Civriz
İlköğretim ve liseyi Ankara’da tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nin Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinden 2004 yılında onur derecesiyle mezun olmuştur. 2003’te Lokman Hekim Hastanesi Psikiyatri Bölümünde, 2004’te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Nevroz Kliniğinde klinik stajları yapmıştır. 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplum Tabanlı Rehabilitasyon Projesinde psikolog olarak görev almış ve aynı dönemde özel bir danışmanlık merkezinde Yetişkin ve Aile Psikoloğu olarak psikoterapi uygulamalarını yürütmüştür. 2007- 2011 yılları arasında Ankara’da farklı danışmanlık merkezlerinde Aile ve Yetişkin Psikoloğu olarak çalışmış, 2011 yılında Keçiören Belediyesi Aile Eğitim Merkezinde iki yıl boyunca Aile ve Yetişkin Psikoloğu olarak görev yapmıştır.2012 yılından itibaren Kadın Psikoloğu olarak Türkiye’de sadece kadınlara yönelik terapi uygulamaları yapmaya başlamıştır. Çalışmalarını 2015 yılından itibaren kendi kurduğu ‘İnsana Değer Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezinde sürdürmektedir. Son olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümünde yüksek lisansını tamamlayarak, ‘Suriyeli sığınmacı kadınlarda travma ve psikolojik dayanıklılık’ üzerine yazdığı uzmanlık tezini başarı ile tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog unvanını almış bulunmaktadır. Evli ve iki erkek çocuk annesidir.