Dr. Bekir Cantemir İle Sohbet-Tarihi Kurgulamak ve Yaşa(yama)mak: Eski İstanbul, Eski Ramazanlar
6 Mayıs Çarşamba akşamı Yayıncı-Araştırmacı Dr. Bekir Cantemir’le Ramazan ayının şehrimizdeki ruhunu soluyacağımız bir sohbet yapıyoruz.
Geçmişin peşinde, geleceği üretmeye çalışan, gönlü edebiyata, sanata, estetik güzelliklere açık bir akademisyen olan Bekir Bey’le yapacağımız Tarihi Kurgulamak ve Yaşa(yama)mak: Eski İstanbul, Eski Ramazanlar başlıklı sohbetimize hepinizi bekliyoruz.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Fakülte Sekreteri Esma Bendez moderatörlüğündeki programımız saat 22.00’da başlayacaktır.
Sohbetimiz ZOOM uygulaması üzerinden yapılacaktır.
Uygulamayı https://zoom.us/download linkinden indirebileceğiniz gibi size program öncesi iletilecek olan etkinlik bağlantısına tıklayarak katılmanız da mümkün olacaktır.
Sohbetimize ait ZOOM linkinin program öncesi size iletilebilmesi için lütfen KAYIT OL butonu ile kayıt olunuz.
Programı https://youtu.be/vP7OoPKBI0o linki ile Youtube üzerinden canlı olarak takip edebilirsiniz.
Selam ve saygılarımızla,
BYV- Fikir Sanat ve Medeniyet Komisyonu (FSM)
Dr. Bekir Cantemir
1975 Çorum doğumlu Bekir Cantemir, 1999’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Jeodezi ve Fotoğrametri Mühendisliği’nden mezun olmuştur. 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde The Changing of Conception of Time: Calendar and Clock From the Ottoman Empire to the Republic of Turkey başlıklı yüksek lisans tezini tamamlamıştır. 2013 Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı’nda Çok Partili Hayata Geçiş Sürecinde İstanbul’un Mekan ve Sosyal Yapı Dönüşümü (1945-1960) başlıklı doktora tezini yazmıştır.
Eski Osmanlı, Anadolu ve İstanbul haritaları koleksiyonu yapan Cantemir, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e özel mülkiyetin oluşum ve dönüşümü, imar-siyaset ilişkileri, Osmanlı basın matbuat tarihi, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi haritacılık tarihi gibi konularla akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Akademik Çöp Toplama Merkezi (AÇÖTOM) Genel Sekreteri olan Cantemir, vatandaş evrakı ile vatandaşın tarihini yazamaya odaklanan bir yaklaşımla efemera üzerinden tarih yazımı ile ilgilenmektedir. Halihazırda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde “Türk Basın ve Medya Tarihi” ve “Şehircilik ve İmar Tarihi” derslerini veren Cantemir, Vadi, Yöneliş ve Paradigma Yayınları’nın ev sahibi olarak yayıncılıkla iştigal etmektedir.