Geleneksel Mezunlar İftarımız 18 Haziran Cumartesi Akşamı Gerçekleşti

18 Haziran Cumartesi akşamı Boğaziçi Konak bahçesinde düzenlediğimiz Geleneksel Mezunlar İftarı’nda öğrencilerimiz, mezunlarımız ve aileleriyle bir araya geldik. Her yıl hepimizin sabırsızlıkla beklediği iftarımız 1100 mensubumuzun katılımıyla gerçekleşti.

iftar13

Boğaziçi Konak bahçesinde öğlen saatlerinde başlayan hazırlıklarımız misafirlerimiz gelene kadar devam etti. İftar saati yaklaşırken bahçemizde kurulan sofralar dolmuş, hasret gideren sohbetler başlamıştı bile…

İftar öncesinde Rumelihisarı Merkez Camii İmam Hatibi Adem Asar Hocamız’dan feyizli bir Kur’an-ı Kerim tilaveti dinledik. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan akşam ezanı ve edilen dua sonrası hep birlikte oruçlarımızı açtık.

İftar sonrası sohbetler edilirken sunucumuz İbrahim Kaplan (Kimya Öğretmenliği’ 13) Mütevelli Heyeti Başkanımız Bahattin Aydın’ı selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti. Bahattin Bey konuşmasında vakfımız çatısı altındaki birlik ve beraberliğimizin önemine dikkat çekti. “BYV kurulduğu 1996 yılından bu yana birbirine samimiyetle ve ünsiyetle bağlı binlerce mensubu olan sosyal bir birliktelik, kardeşlik ortamı haline geldi. Her ay pek çok etkinliğin düzenlendiği vakfımızda, faaliyetlerimiz her geçen gün hem yeni katılımlarla, hem de yeni fikirlerle zenginleşiyor. Bu zenginliğe maddi ve manevi katkıda bulunan, bilfiil çalışarak destek olan herkese teşekkür ediyorum.” diyen Aydın hali hazırda sürdürdüğümüz faaliyetler ve önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz çalışmalarımıza değindi. Aydın birlikteliğimizin daim olması temennisiyle sözlerini noktaladı.

iftar15

Bahattin Bey’in ardından Hamilik Okulu Komisyonu Başkanımız Sadık Yener Bey söz alarak vakfımızın yürüttüğü Hamilik Okulu özelinde bir konuşma yaptı. Vakfımız bünyesinde iki yıldır süren okulla ilgili:  “Daha önce yapılan faaliyetlerin hiçbirinde öğrencilerimize, geleceğimizin teminatı olan  gençlerimize hiç bu kadar yakından dokunmamıştık; bir anlamda hayatlarını yeniden formatlayacakları farkındalıkları bu dozda ve içerikte vermemiştik.” diyen Yener çalışmanın amacına ve önemine dikkatlerimizi çekti. Konuşmasında tarihin “insan” ve “insani faziletler” lehine sürekliliğini sağlayacak yeni bir eğitim ve insan yetiştirme modeline olan ihtiyacı olduğuna işaret eden Yener, bu uzun soluklu çalışmada değerli mensuplarımızın verecekleri katkıların artarak devam etmesini diledi.

Hamilik Okulu öğrencimiz Maşite Demirezen (Uluslararası Ticaret’ 18) ve vakfımızın sosyal medya ekip başkanı Muammer Dolmacı (Makine Mühendisliği’ 18) da söz alarak birer konuşma yaptılar. Maşite Demirezen iftar vesilesiyle öğrenci ve mezunları bir araya getiren vakfımıza teşekkür ederek başladığı konuşmasına öğrencisi olduğu Hamilik Okulu’na değinerek devam etti: “Hamilik Okulu programında bizlere mesleki rehberliğin yanında cömertlik, fedakârlık, paylaşma, dayanışma, kardeşlik gibi insanlık değerlerini kazandırarak hayata, mesleğe, meşrebe ve dahi ötelerin ötesine hazırlamaktadır. Hamilik temeli borçlu olma kültürüne dayanmaktadır. İnsan borçludur. Zor olan bu hayatı “borçlu olma” bilinciyle yaşamaktır. Ramazan Ayı, Kuran ayı vesilesiyle borçlu olma bilincini idrak edebilmeyi hepimize nasip etsin inşallah.”

Muammer Dolmacı da”BYV’nin olmadığı bir Boğaziçi Üniversitesi’ni hayal etmek bizler için gerçekten çok zor. Sadece derslere girip çıkılan bir sistem, manevi ve ilham verici etkinliklerden yoksun bir hayat; sıradanlığın ötesinde, oldukça eksik olurdu. Boğaziçi Yöneticiler Vakfı, bizdeki bu eksikliği gideren çok değerli bir oluşum.” sözleriyle vakfımız hakkındaki düşüncelerini ifade etti.

iftar14

Konuşmaların ardından, konak bahçemize serilen hasırlarda teravih namazı eda edildi. Bu güzel gecenin sonunda bereketli ve feyizli nice Ramazanlar’da birlikte olma duasıyla Boğaziçi Konak’tan ayrıldık.

 

Platformunuzu seçin ve paylaşın.