İş Güvenliği Çalıştayı: Endüstride ilgili standartlara bağlı olarak uygun emniyet vanasının seçim kriterleri

Dünya yolculuğunda sahip oldukları zenginlikleri en yakın çevresinden başlayarak tüm insanlıkla paylaşmayı şiar edinen vakfımız, aktif iş yaşamını tamamlamak üzere olan kıdemli meslek erbabı mensuplarının tecrübelerini diğer meslektaşlarıyla paylaşabilmeleri için bir platform sunmayı da arzu etmektedir.

BYV olarak bugüne kadar kendi içimizde oluşturduğumuz eğitim, sohbet ve gelişim programlarımızı bir adım öteye taşıyarak bu defa iş güvenliği için önem arz eden bir başlıkta düzenleyeceğimiz çalıştayla sizlere ilave değer katmayı amaçlamaktayız.

Bu itibarla 7 Mart 2019 Perşembe günü vakıf merkezimizde siz değerli mensuplarımızın katkılarıyla bir çalıştay düzenlemek istedik. Çalıştaya konu olarak da dünya ölçeğinde ekonomik büyüklük olarak ön sıralarda olmamıza rağmen, yaşanan iş kazalarında da maalesef yine ön sıralarda bulunduğumuz için, “Endüstride ilgili standartlara bağlı olarak uygun emniyet vanasının seçim kriterleri” konusunu öngördük.

Vakfımız mensuplarından, BÜ Makine Mühendisliği 1978 mezunu İbrahim Zeybek Bey’in yönetiminde düzenlenecek olan çalıştayın amacı, emniyet vana seçimi yapılırken, proses koşullarına bağlı olarak dikkate alınacak standartlara göre, gaz akış miktarı ve çalışma basıncının nasıl belirlendiğinin tespitidir.

Bu çalıştayın sonunda, kazanılan bilgi ile kullanıcı veya proje sorumlusu prosesiyle ilgili olarak uygun emniyet vanası seçimi yapıp, teknik şartname hazırlayabilecek, tedarikçi veya imalatçı da farklı standartlarda ve istenildiğinde, ürünündeki emniyet vanasıyla ilgili seçim kriteri hesaplarını paylaşabilecektir.

Günümüzde emniyet vanasının önemi tartışılmamasına rağmen uygun kapasite belirlenmesinde halen sorunlar yaşanmaktadır.

Düzenleyecek olduğumuz ve yarım gün sürecek bu çalıştayla hem üyelerimizin tecrübelerini ülke içindeki meslektaşlarımızla paylaşacak hem de vakfımıza ilave bir gelir kazanmış olacağız.

Petro kimya, gaz veya çelik üretim sektörü gibi alanlarda yanıcı yakıcı ürün ve prosesleri ihtiva eden, basınçlı depolama tanklarının bulunduğu bir işletmede çalışıyorsanız  iş güvenliği alanında tarafınıza önemli katkılar sunacak çalıştayımıza sizi davet ediyoruz.

Katılım için KAYIT OL butonu ile kayıt olmanız gerekmektedir.

*Çevrenizde çalıştayımıza konu olan sektörlerde çalışan yakınlarınız var ise duyurumuzu bu kişilere de iletmeniz şüphesiz daha fazla kişiye ulaşmamızı sağlayacaktır.

Çalıştay ile ilgili bilgiler:

Çalıştay Adı: Endüstride ilgili standartlara bağlı olarak uygun emniyet vanasının seçim kriterleri

Çalıştay Tarihi: 7 Mart 2019 Perşembe

Saat: 09:00 -13:00

Çalıştay Mekanı : Boğaziçi Yöneticiler Vakfı

Adres: Nispetiye Cad. Fenerli Türbe Sk. No:7 Rumelihisarı, 34470 Sarıyer/İstanbul

Konum:  https://goo.gl/maps/CMWsurjQ6E22

Çalıştay Ücreti: 1.000 TL/kişi. Katılım bedelleri vakfımızın Burs Fonuna aktarılacak olup tediyelere ilişkin bağış makbuzu kesilecektir.

Hesap Bilgisi:

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.   ( Merkez Şube)
Boğaziçi Yöneticiler Vakfı
1055413
IBAN NO TR 1200 2050 0000 1055 4130 0001

*Kontenjan 15 kişi ile sınırlıdır.

Kahvaltı (08:30-9:00) ve ikramlar ücrete dahil olup, konaklama ve ulaşım giderleri katılımcılara aittir. Özel araç sahipleri için otoparkımız da mevcuttur.

Çalıştay Konu Başlıkları:

1.Emniyet vana seçiminde esas alınacak akışkan miktarının tespiti;

Proses ve depo tanklarındaki oluşabilecek ısı kazanımlarının EN, ISO, API ve ADR kriterlerine göre belirlenmesi ve hesaplama yöntemleri.

2. Endüstride mevcut olan aşağıdaki dört örnek için; EN, ISO, API ve ADR kriterlerine göre uygun emniyet vanası seçimi yapılacaktır:

a) Yatay bir cryogenic ürün depolama tankı,

b) Çelik fabrikalarında kullanılan örnek gaz baffer tankları,

c) Yatay pozisyondaki bir LPG tankı,

d) Örnek bir LNG tankeri.

3. Emniyet vana seçiminde EN, ISO, API ve ADR standartlarının birbiriyle karşılaştırılması.

4. Endüstride emniyet vanaları ile yapılan yanlışlıklarla ilgili somut örnekler

5. Karşılıklı soru, cevap ve temenniler.

Ülkemiz için yapacağımız bu çalışmanın hayırlara vesile olması temennisiyle,

Selam ve saygılarımızla,

BYV-Yönetim Kültürü Komisyonu (YKK)

 

 

Platformunuzu seçin ve paylaşın.