Yazar Nazife Şişman ile Tekno-Bilimin Vaatleri ve Müslümanlar: Nostalji ile Teslimiyet Arasında Söyleşi Programımıza Davetlisiniz
21 Mayıs Cumartesi saat 19.00’da vakıf merkezinde Yazar Nazife Şişman’ın katılımıyla gerçekleştireceğimiz “Tekno-Bilimin Vaatleri ve Müslümanlar: Nostalji ile Teslimiyet Arasında” başlıklı söyleşimize davetlisiniz.
Kayıt için KAYIT OL butonunu kullanabilirsiniz.
Nazife Şişman Kimdir?
1963 yılında Gerede’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi okudu. Sosyolojide lisansüstü çalışmalar yaptı. İngilizce’den Türkçe’ye eserler tercüme etti. Martin Lings’in Hz. Muhammed’in Hayatı, Seyyid Hüseyin Nasr’ın İslam Kozmoloji Öğretilerine Giriş, Mevdudi’nin Tefhim’ül Kur’an adlı eserleri bunlardan bazıları. Çalışmaları, kimlik siyaseti, kültürel karşılaşmalar, gündelik hayat, beden sosyolojisi, dijital kültür gibi konularda yoğunlaşmakta.
Yayınlanmış eserleri:
– Global Konferanslarda Kadın Politikaları, 1996.
– Anlatılmamış Öyküler (derleme), 1998.
– Kamusal Alanda Başörtülüler (röportaj), 2000.
– “Emanet”ten “Mülk”e: Kadın, Beden, Siyaset, 2003.
– Küreselleşmenin Pençesi İslam’ın Peçesi, 2005.
– Harf Harf Kadınlar (editör), 2008.
– Günün Kısa Tarihi, 2008.
– Başörtüsü: Sınırsız Dünyanın Yeni Sınırı, 2009.
– Yeni İnsan: Kaderle Tasarım Arasında, 2011
– Dijital Çağda Müslüman Kalmak, 2016
Günün Kısa Tarihi’ nde (2008) seküler dünyada dinin nasıl yaşandığını, gündelik hayat tecrübeleri üzerinden ele aldı. Başörtüsü: Sınırsız Dünyanın Yeni Sınırı’nda (2009) Türkiye’nin sosyo-politik bir meselesi olan “başörtüsü”nü, küresel boyutunu da dikkate alarak analiz etti. Yeni İnsan Kaderle Tasarım Arasında (2011) ise yaşamın ve ölümün sınırlarında gezinen biyoteknolojiyle ilişkimizi ele alıyor. Son kitabı Dijital Çağda Müslüman Kalmak’ta (2016) okuyucuyu teknolojide yaşanan hızlı değişimin hayatı yaşayışımız ve zihniyetimiz üzerinde yaptığı değişiklikler ile yüzleştiriyor.
Selam ve Saygılarımızla,
BYV – Fikir Sanat Medeniyet Komisyonu