Boğaziçi Konak “Hamilik Okulu” Güz Dönemi Seminerleriyle “Şenlendi”
2018-2019 öğretim yılında beşinci hizmet senesine giren BYV Hamilik Okulu çalışmalarımızda hali hazırda üç kademeyle 2018-2019 seminerlerimizi sürdürüyoruz.
25 öğrenci arkadaşımızın iştirak ettiği III. Kademe seminerlerimiz 24 Eylül 2018 Pazartesi günü başladı ve dönem boyunca 13 oturum düzenlendi. Bu dönemde öğrenci arkadaşlarımız Yönetim Danışmanı İrfan Başak’tan, “Stratejik Yönetim ve Kendini Yönetmek”, Yıldız Teknik üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş’tan “Kurumsal Yapı ve İşleyişi”, Türk Telekom Assist İK Direktörü Dr. Yasin Öztürk’ten “İnsan Kaynakları”, Kurucular Kurulu Üyemiz Erhan Erken’den “Girişimcilik”, Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü Neşet Dereli’den “Dijital Çağda Marka Olmak”, Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selami Akın’dan “Nöropazarlama”, Yasin Darbaz’dan “Girişimcilik”, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ali Boyacı’dan “Bilgi Yönetimi”, Kuveyt Türk Operasyon Grup Müdürü Dr. Selman Ortaköy’den “Katılım Bankacılığı Stratejisi”, THY’den Cüneyt Bahadır’dan “Proje Yönetimi” derslerini aldı. 3’üncü kademe grubumuz bahar döneminde pek çok yeni başlıkla derslerini sürdürecektir.
43 öğrencinin takip ettiği II. Kademe Keşif ve İlham Kulübü seminerlerimiz 2 Ekim Salı günü start aldı. Hamilik Okulu II. Kademe grubu seminerlerinde güz dönemi boyunca gerçekleştirilen uygulama dersleri ile katılımcıların interaktif yönlerinin güçlendirmesi amaçladı. “Keşfetmek Nedir?”, “Kâşif Nasıl Olunur?”, “Biyomimetik Nedir?”, “ Büyük Kâşiflerin Hayat Hikâyeleri ve Keşif Yolculukları”, “Keşif Nedir?”, “İnsan Odaklı Tasarım Nasıl Yapılır?”, “ Ar-Ge Nasıl Yapılır?” ve “Keşfetmenin Nörolojik Açıklaması” başlıkları etrafında düzenlenen 12 seminerle öznesinde keşif ve ilham olan çalışmalar yapıldı. II. Kademe grubumuz bahar döneminde de “Kâşif’in DNA’sı”, “Bebek Gözüyle Gözlem”, “Keşfin DNA’sı”, “Saha Çalışmaları”, “Ahlâk ve Keşif” gibi başlıklardaki uygulamalı ve zengin içerikli derslerle çalışmalarına devam edecek.
Hamilik Okulu çalışmalarımıza bu yıl Boğaziçi Üniversitesi’nde hazırlık ve 1’inci sınıfta öğrenim görmekte olan 150 öğrenci başvuruda bulundu. 6 Ekim Cumartesi, 14 Ekim Pazar günlerinde yapılan mülakat ve değerlendirme süreçlerinin ardından 60 öğrenci programa dâhil edildi.
Hamilik Okulu I. Kademe “Mesleki Bilinç Kulübü” seminerlerimiz 60 öğrencisiyle ilk seminerini 17 Ekim 2018 Çarşamba günü düzenledi. Hamilik Okulu Hamimiz Barbaros Ceylan’ın “Fütüvvet Ahlâkı” üzerine verdiği ilk dersle başlayan programa Vakıf Başkanımız Bahattin Aydın, Kurucular Kurulu Üyelerimizden Sadık Yener, Erhan Erken ve İhsan Elhan, Vakıf Müdürümüz İbrahim Ethem Gören, Hamilik Okulu Komisyonu Başkanımız Orhan Koyuncu ve Hamilik Okulu eğitmenlerimiz iştirak etti.
I. Kademe grubumuz güz dönemi boyunca Erhan Erken yönetiminde “Ahilik: Tanım”, “Tarih ve Felsefe”, “Ahilik ve Esnaf Teşkilatları”, “Ahilik ve Meslek Teşkilatlarında “İnsan”ın Dünya Hayatı ve İktisadi Hayat İçindeki Yeri”, Barbaros Ceylan yönetiminde “Fütüvvet: Tanım”, “Tarih ve Felsefe”, “Ahilik ve Meslek Teşkilatlarında “Eşya”nın İktisadı”, “Ahilik ve Meslek Teşkilatlarından Meslek Bilinci”, “Meslek Bilinci”, “Mesleğinin Adamı Olmak”, “Ahilik ve Meslek Teşkilatlarında Meslekleri İnsanca İcra Edebilmek Davası”, Bahattin Aydın yönetiminde “Meslek Seçimi ve Meslekte İhtisaslaşmak” başlıkları altında toplamda 9 hafta boyunca Çarşamba günleri seminerler tertip edildi.
Grubumuz, bahar döneminde de “Makro Ekonomik Büyüklükler”, “Şirketler Dünyası”, “İslâm Ekonomisi”, “Sanat ve Estetik” ve “Vakıf ve İnsan Olma/Kalma Sanatı” gibi başlıklardaki seminerlerle Çarşamba günleri BÜ öğrencileriyle buluşmalarını sürdürecek.