Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu’nu, 24 Mart Cumartesi Günü Haliç Kongre Merkezi’nde Düzenledik

Vakıf olarak bir geleneğin ilk adımı olarak gördüğümüz Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu’nu, 24 Mart Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenledik.

Özel sektör, kamu, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının özgün bir farklılık ortaya koymalarını mümkün kılan yönetim uygulamalarını irdelemek; bunların Türkiye için bir örnek teşkil etmesine katkıda bulunmak ve bu birikimlerin paylaşıldığı bir platform oluşturmak için düzenlediğimiz forum geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşti.

Vakfımız Mütevelli Heyeti başkanı Haluk Dortluoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı forum, Milli Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’in, uzmanlık alanı olan stratejik yönetim ve özgün yönetim uygulamaları tecrübelerini paylaştığı konuşmasıyla başladı.

Sponsorluğunu AVEA, Ernst & Young ve Kuveyt Türk’ün; medya sponsorluğunu Sabah, Star ve Zaman gazeteleri ile Dünya Bülteni’nin  yaptığı, hizmet sponsorluğunu ise Durak Display’in üstlendiği birinci “Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu” – IBPF2012, yaklaşık 850 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Özel Sektör Oturumu ve Kamu ve Yerel Yönetimler Oturumu olmak üzere iki oturumda gerçekleşen forumda, alanında özgün ve başarılı uygulamalar ortaya koymuş olan yöneticilerden ilham veren başarı hikayelerini dinledik.

Başkanlığını Boğaziçi Yöneticiler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO Haluk Dortluoğlu’nun üstlendiği Özel Sektör Oturumunda, başarılı üç yönetici katılımcılarla tecrübe ve birikimlerini paylaştı.

TAV Havalimanı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Devler Arenasında Türkiye’den Dünyaya” başlıklı sunumunda, Atatürk Havalimanı’nın özelleştirilmesiyle başlayan TAV hikayesini ve farklı yönetim yaklaşımını aktardı.

“Kariyeriniz her gün yeniden başlar” Sani Şener

Çilek Mobilya Kurucu Ortak ve Genel Müdürü Muzaffer Çilek, “Fırsatları Görerek Fark Yaratmak” başlıklı sunumunda; bundan 17 yıl önce İnegöl’de küçük bir mobilya atölyesiyle yola çıkan şirketlerinin, çocuk mobilyası alanındaki boşluğu fark ederek bu alana odaklanmalarını ve oluşturdukları markayla 5 kıtaya ihracat yapan bir firma haline gelmelerindeki süreci paylaştı.

Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, “Değişim Yönetimiyle Mükemmelliğe Yolculuk” başlıklı sunumunda, Türkiye’nin üçüncü Büyük ilaç firması olan ve son beş yılda sektöründe en çok büyüyen firma olan Bilim İlaç’ın başarı hikayesini anlattı. Vizyon sahibi olmaya ve ar-ge çalışmalarına verdikleri önemi vurgulayan Baş, Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü alan Bilim İlaç’ın yolculuğunu anlattı.

Prof Dr. Nihat Erdoğmuş’un başkanlığında düzenlenen ikinci oturum, Kamu ve Yerel Yönetimler Oturumu oldu.

Sağlık Bakanlığı – Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Mine Tuncel, “Yapılamaz Görüleni, Olamaz Denileni Başarmak” başlıklı sunumuyla, Sigarayı Bıraktırma Kampanyası’nı ve kampanyanın nasıl başarıya ulaştığını anlattı.

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) – Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali İhsan Sarıkoca’nın “Bireysel Haklarda Yeni Bir Çığır” sunumunda, yeni ve şeffaf bir uygulama olan Doğrudan Başbakanlık sistemini anlattı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise, “Yerel İdarelerde Kaynak Oluşturma ve Kaynağın Etkin Kullanımı” başlıklı sunumunda, 2004 yılından bu yana Altındağ’da gerçekleştirdikleri kentsel dönüşümü ve bütçe açığını kapatarak nasıl yeni kaynaklar oluşturduklarını ve bu kaynaklarla nasıl dönüşüm projelerine imza attıklarını anlattı.

Her biri alanında uzman birbirinden değerli konuşmacıların özgün ve başarılı yönetim modellerini oluşturmada yaşadıkları tecrübelerini paylaştıkları Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu, İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mustafa Özel’in konuşmasıyla son buldu.

IBPF2012’nin basın yansımaları için: https://www.byv.org.tr/medyada-ozgun-iyi-yonetim-uygulamalari-forumu/

 

Platformunuzu seçin ve paylaşın.